Incepator.ro
Sondaj
Cum considerati ca sunt cele 30 de ore de practica?
Mult prea putine
Prea putine
Suficiente
Prea multe
Mult prea multe
Afiseaza rezultatele

Parteneri:

Aparatul de aer conditionat

Auditor Energetic Constanta

Esarfe

Auditor Energetic Bucuresti

Semnalele politistului

 

Bratul ridicat vertical semnifica "atentie, oprire" pentru toti participantii la trafic care se apropie, cu exceptia conducătorilor de vehicule care nu ar mai putea opri în conditii de sigurantă.

Daca semnalul este dat într-o intersectie, aceasta nu impune oprirea conducătorilor de vehicule care se află deja angajati în traversare;

Se comanda prin ridicarea bratului, vertical.
La aceasta comanda toti participantii la trafic care se apropie au obligatia sa opreasca, cu exceptia acelora care nu ar mai putea opri în conditii de siguranta.
 

Bratul sau bratele întinse orizontal semnifica "oprire" pentru toti participantii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din directia sau directiile intersectate de bratul sau bratele întinse. După ce a dat acest semnal, politistul poate coborî bratul sau bratele, pozitia sa însemnând, de asemenea, "oprire" pentru participantii la trafic care vin din fată ori din spate;

Se comanda prin întinderea orizontala a unuia dintre bratele politistului rutier si se refera la conducatorii de vehicule care circula pe sensul de circulatie care intersectează bratul întins, obligându-i sa opreasca (cu exceptia cazului în care oprirea nu s-ar face în conditii de siguranta). 
 

Bratele politistului rutier întinse orizontal înseamna "oprire" pentru toti participantii la trafic care, indiferent de de sensul lor de mers, circula din directiile intersectate de bratele întinse.

Dupa ce a dat aceasta comanda politistul rutier poate sa coboare bratele, pozitia sa însemnând de asemenea oprire pentru toti conducatorii de vehicule care, circula din fata ori din spate.

 

Balansarea cu bratul, pe verticală, a unui dispozitiv cu lumina rosie ori a bastonului reflectorizant pe timp de noapte, semnifica "oprire" pentru participantii la trafic spre care este îndreptat;

Pe timpul noptii, participantii la traficul rutier vor opri în cazul în care politistul rutier balanseaza pe verticala un dispozitiv cu lumina rosie ori bastonul reflectorizant, spre ei. Vor opri toti cei care se îndreaptă spre acest semnal luminos. 
 

Rotirea vioaie a bratului semnifica mărirea vitezei si grăbirea traversării drumului de către pietoni.
Politistul care dirijează circulatia poate face semn cu bratul ca vehiculul să avanseze, să depăsească, să treacă prin fata ori prin spatele său, să-l ocolească prin partea sa stângă sau dreaptă, iar pietonii să traverseze drumul ori să se oprească.

Aceasta comanda se da de catre politistul rutier, prin rotirea vioaie a bratului. Conducatorii de vehicule trebuie sa grabeasca trecerea iar pietonii trebuie sa grabeasca traversarea drumului, în cazul când aceasta comanda li se adreseaza.

 

Se comanda prin balansarea pe verticala a bratului întins orizontal, de catre politistul rutier. La observarea acestui semnal, conducatorii de vehicule au obligatia de a reduce viteza.


Pagina anterioara
| Top

 
Incepator.ro