Incepator.ro
  Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
... dar am nevoie de ajutor!
 Incepator - Forum : Am carnet... : ... dar am nevoie de ajutor!
Message Icon Topic: Iarasi despre tramvaie... Post Reply Post New Topic
<< Prev Page  of 2
Author Message
salex
Newbie
Newbie


Joined: 15/Decembrie/2010
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 46
Quote salex Replybullet Posted: 20/Septembrie/2012 at 11:52
Citat din cartea "Exercitiile conducerii autoturismului" de I. Ciolac feb 2007: pagina 7, primul alineat "pe un drum lat, nemarcat, se formează maximum două rânduri de vehicule pe un sens"
 
Pina la urma imi dai dreptate: in cazul cu 1 singura banda este exclus a se circula pe linia de tramvai. Pai si eu ce tot spun aici ???
 
Mai ramin celelalte posibilitati 2 benzi si nici o banda(mai rar dar exista si asemenea strazi)
 
Q.E.D.
IP IP Logged
aburilus
Senior Member
Senior Member


Joined: 06/Septembrie/2006
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 3226
Quote aburilus Replybullet Posted: 20/Septembrie/2012 at 15:25
Am zis LA SEMAFOR/INTERSECTIE ca despre acel loc iti spune art 107.3, la intersectie.
Inca o data: daca strada are 1 sau 2 benzi + linia tramvaiului, poti circula si pe linia tramvaiului dar cand te apropii de intersectie te retragi pe cele 1 sau 2 benzi si lasi libera linia tramvaiului (pt ca daca vine tramavaiul trebuie sa eliberezi linia si LEGAL fiind acolo nu o poti elibera).
Asta iti spune art 103

Art 107.3 iti mai spune o data ca la intersectie NU AI CE CAUTA pe linia tramvaiului.

Deci nu stiu cum ti-am dat dreptate.

Dar pe de alta parte, tot de la pagina 7 din acea carte ai aflat ca sir sau rand e acelasi lucru, ai aflat care e diferenta dintre banda si rand (daca pe mine nu ma crezi) si ca pe spatiul sinei de tramvai la intrare in intersectie e interzis altor vehicule adica ceea ce tot zic.
Chestiile astea doua le regasesti clar si in lege.

Lasand partea asta cu cate randuri pot fi la intersectie pt ca este irelevanta in chestia asta cu tramvaiul, tot nu inteleg ce nu iti e clar.

Am recitit primul tau post.
Zici: "Pot folosi" - se refera doar la mers; ca daca stau la semafor nu mai am cum sa eliberez sina...

Se refera oricand; bineinteles, la semafor neputand sa o eliberezi legal, o eliberezi inainte de a ajunge acolo.
Ca sa spunem altfel, la art 103 se subintelege ca la semafor n-ai ce cauta pe linie pt ca iti spune ca da, poti folosi linia insa daca vine tramvaiul, o eliberezi. Logic ca tu n-ai cum sa stii daca o sa vina sau nu tramvaiul deci nu stii daca o sa fi nevoit sau nu s-o eliberezi deci nu intrii acolo pe ea ca nu mai ai cum sa o eliberezi legal.
Pe de alta parte, art 107.3 vine si iti spune clar ceea ce la art 103 se subintelege (tocmai pt ca unii poate nu au inteles de la 103) si anume ca pe linia de tramvai nu ai voie la intersectie.

Tot in primul post spui:
Din compilatia celor doua articole s-ar putea trage urmatoarele concluzii:
-se poate merge pe linie doar daca sint 0 sau 2 benzi,

De ce ai exclus varianta cu 1 banda + linia de tramvai?
Daca la art 103 zice CEL MULT 2 benzi + linia tramvaiului asta nu inseamna ori 1 banda + linia de tramvai ori 2 benzi + linia de tramvai?
LOGIC ca se poate merge si daca exista doar o banda + linia. Ti-am mai spus, cam toate chestiile din lege sunt logice. Care e logica pt care s-a permis sa se mearga pe linie? Pt fluidizare! A zis organu': "pai daca sunt 1 sau 2 benzi adica putine, dam drumu sa mearga omu si pe linia de tramvai dar sa-l lase pe tramvai sa treaca daca cumva ii ajunge in spate." De ce daca-s 3 benzi + linia nu ai voie? Asa cum ziceam pt ca se considera ca na, 3 benzi or fi suficiente. (ca de multe ori sunt depasite si alea, e alta poveste)
Dar sa lase libera linia si la intersectie nu sa se puna toti ca nesimtitii pe linie si sa stea tramvaiu' minute in sir sa iasa din intersectia aia.
Cam asta a fost logica.

Te complici cu benzile si cu randurile si faci analiza la text ca in 107.3 zice de rand si ca tu stii ca nu pot fi decat max 2 randuri si bla bla bla
Deci nu are nico legatura, le sucesti si le incurci cand ele sunt clare.


Edited by aburilus - 20/Septembrie/2012 at 16:15
6 octombrie 2010 - o zi magica
21 iulie 2009 - one big f*u*c*k*i*n*g day :)
IP IP Logged
salex
Newbie
Newbie


Joined: 15/Decembrie/2010
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 46
Quote salex Replybullet Posted: 25/Septembrie/2012 at 04:44
Ca sa nu mai lungim discutia iti dau ca material de studiat cursul de legislatie rutiera de pe : http://e-drpciv.ro/curs_legislatie.pdf
Vei gasi la :
-pag 6 si 8 (cite rinduri pot exista intr-o intersectie si DE CE)
-pag 8 la exceptia nr 2 (neocuparea liniei de tramvai cind exista o singura banda chiar daca art 103 nu interzicea cazul asta). Atentie, articolul mentioneaza "vor circula" si nu "vor stationa pa semafor" pe un singur rind!
 
Cu astea consider ca ti-am dat destule argumente in favoarea mea, adica "linia de tramvai se ocupa DOAR daca sint 2 benzi sau nici una)


Edited by salex - 25/Septembrie/2012 at 04:49
IP IP Logged
aburilus
Senior Member
Senior Member


Joined: 06/Septembrie/2006
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 3226
Quote aburilus Replybullet Posted: 25/Septembrie/2012 at 05:38
Repet, nu reusesc sa inteleg care este problema ta?
Deci nu pot ocupa linia de tramvai daca circula dar o pot ocupa daca stationeaza la semafor? Oricum, e o aberatie sa faci diferenta intre ele.

Inca o data (si e ultima ora pentru ca poate ori nu inteleg eu problema ta ori nu reusesc sa ma fac inteles asa ca ii voi lasa pe altii sa continue daca vor):
deci regula zice ca la intersectiile fara benzi daca vrei sa faci dreapta sau inainte pe pui pe randul de langa trotuar si daca vrei sa faci stanga sau inainte, te pozitionezi si circuli pe randul de langa axul drumului.
Apoi zice ca daca ai si sina de tramvai si nu se poate aplica regula de mai sus pt ca nu exista spatiu pt cele 2 randuri, toata lumea sta pe un rand (sau circula pe un rand ca e acelasi lucru, am zis mai sus ca e o aberatie sa faci diferenta dintre a sta la semafor intr-un fel si a circula in alt fel doar prin simplu fapt ca tu cu 50m inainte trebuie sa te incadrezi pe randul pe care trebuie). Sta/circula pe un rand tocmai pt ca nu are ce cauta pe linia tramvaiului.
Ai si desen acolo. Unde se vede ca loc pt masini pe 2 randuri nu sunt, deci ar trebui sa te urci pe linia de tramvai daca vrei sa faci 2 randuri. Si iti spune, nu, nu ai voie, toata lumea, indiferent daca vrea sa o ia la stanga, la dreapta, inainte, sta frumusel pe un singur rand si circula pe acolo, fara sa se urce pe linia tramvaiului.
Deci nu mi-e clar care e problema asa ca voi lasa pe altii daca vor sa continue.
6 octombrie 2010 - o zi magica
21 iulie 2009 - one big f*u*c*k*i*n*g day :)
IP IP Logged
exercitii
Instructor
Instructor


Joined: 02/Ianuarie/2007
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 748
Quote exercitii Replybullet Posted: 25/Septembrie/2012 at 08:11
Pesemne, dumnealui nu susține alt punct de vedere ci un alt mod de exprimare.

Edited by exercitii - 27/Septembrie/2012 at 07:07
Ing. Ilie Ciolac
exercitii.ciolac.com: Informatii despre cărțile "Exercițiile conducerii autoturismului" și "Ex. conducerii și mecanica autoturismului "
IP IP Logged
anto15
Newbie
Newbie


Joined: 18/Iulie/2015
Location: GL
Online Status: Offline
Posts: 8
Quote anto15 Replybullet Posted: 18/Iulie/2015 at 14:16
Pai aia cu art 107 nu se respecta niciodata.
Ex:intersectia stefan cel mare cu floreasca, vii dinspre victoriei si vrei sa faci la stanga pe floreasca. Toti dau buluc pe linia de tramvai asteptand sa se puna rosu la aia din sns opus de pe stefan cel mare, ca altfel nu prea e vreo sansa sa treaca, decat la fortare. Teoretic dupa art 107, cand stradoiul ala are 3 benzi in afara de linia de tramvai, nu una, ar trebui sa sta toti pe banda 3 sa astepte, dar n-o sa vezi asa ceva vreodata.
Plus d-asta art 107 inseamna blocarea circulatiei, daca e doar o banda in afara de linia de tramvai. Sa zicem ca primul face stanga, dar din sens opus e circulatie intensa, ar insemna ca el sa stea sa tina pe toti in spate pana eventual se pune rosu, si apoi din nou? In loc sa se duca pe linia de tramvai, unde vede si mai bine pe cei din sens opus, si are macar posibilitatea de a iesi din intersectie cand li se pune alora rosu. Evident, in timpul asta ar putea veni tramvaie care ar fi incomodate, deci oricum ar face nu-i bine.LOL


Edited by anto15 - 18/Iulie/2015 at 14:20
IP IP Logged
<< Prev Page  of 2
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 
Incepator.ro