Incepator.ro
  Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
... dar am nevoie de ajutor!
 Incepator - Forum : Am carnet... : ... dar am nevoie de ajutor!
Message Icon Topic: Frica de depasiri, senzatie de naspa in stomac Post Reply Post New Topic
Author Message
aviss
Newbie
Newbie


Joined: 26/Februarie/2013
Location: CJ
Online Status: Offline
Posts: 1
Quote aviss Replybullet Topic: Frica de depasiri, senzatie de naspa in stomac
    Posted: 26/Februarie/2013 at 02:20
Salut, am un vw golf 3 combi cu motor de 1.4
Acum doua sapatmanii veneam pe drum intins iar in fata mea era un camion si in spate o alta masina (un opel parca) , masina din spate m-a depasit si pe mine si camionul...
Eu aveam cam 90/100 KM/h si cand am vazut ca el a depasit am vrut sa depasesc si eu...
Am semnalizat si mi-am bagat piciorul in acceleratie ca disperatul... dar in mintea mea simteam ca masina nu trage ca nu pot finaliza depasirea, eram deja paralel cu camionul si din fata cam la 100 de m sa zic venea alta masina
Am tras in stanga....pe margine am intrat in noroi si m-am blocat acolo big sh*t !!!
A trebuit sa ma traga cineva... masina aparent n-are nimic... se comporta normal.
Ieri plecam in oras si.. era un incepator care mergea ff incet si am vrut sa il depasesc iar cand am ajuns in spatele lui si ma gandeam sa pun semnalizarea si sa il depasesc am simtit ceva in stomac o senzatie ciudata...
Nu stiu cum sa ma exprim mai clar...

Intrebariile mele sunt
1) Cum se fac depasirile step by step ?
2) E posibil ca masina sa aiba ceva si aparent sa para ok ? la viteza cu care am intrat in noroi a iesit fum din roti sau de undeva... noroc ca n-au fost pomi pe acolo
Doamne iti multumesc :D

Astept raspunsuriile voastre, mentionez ca am masina si permis de conducere de 3-4 luni
Va multumesc pentru un raspuns satisfacator.
IP IP Logged
exercitii
Instructor
Instructor


Joined: 02/Ianuarie/2007
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 748
Quote exercitii Replybullet Posted: 26/Februarie/2013 at 05:36
Depășirea, mergând în viteză pe lângă vehicule mai lente, cum și devansarea vehiculelor care circulă pe același sens se execută :
     semnalizând în prealabil intenția schimbării poziției autoturismului;
     după asigurarea conducătorului, atât înainte, lateral, cât și în urmă cu ajutorul oglinzii exterioare, că nu stânjenește prin această manevră mersul altor vehicule;
     circulând apoi grăbit, pe lângă vehiculele depășite dar, cu atenție și viteza sub limita vitezei maxime admise pe acel segment de drum.
   Creșterea "grăbită" a valorii vitezei se recomandă a se obține schimbând într-o treaptă inferioară (aleasă potrivit Capitolului 3, pagina 63), și folosind astfel o turație mare de funcționare a motorului pentru a-l mobiliza să dezvolte putere. Într-o treaptă inferioară, turația se dublează în cca 3 secunde. De exemplu: de la 2000 până la 4000 rot/min. Astfel se dublează și valoarea vitezei. Aceiași viteză dublă s-ar obține, într-o treaptă superioară, în cca 10 secunde, potrivit creșterii turației de la cca 1000 până la 2000 rot/min; solicitare nepotrivită cu intenția demarării grăbite și nici cu exploatarea normală a motorului.
     Apoi, după ce crește viteza, turația devenind prea mare (4000 rot/min) se schimbă în treapta superioară următoare.
     Se semnalizează în cele din urmă revenirea pe rândul inițial;
     Se revine apoi pe rândul inițial, când este posibil și numai după ce conducătorul s-a asigurat că imaginea ultimului vehicul depășit a apărut complet în oglinda exterioară din dreapta, sau când imaginea lui incompletă a ajuns să se vadă la marginea oglinzii interioare.
Ing. Ilie Ciolac
exercitii.ciolac.com: Informatii despre cărțile "Exercițiile conducerii autoturismului" și "Ex. conducerii și mecanica autoturismului "
IP IP Logged
Ameriknu
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 28/Aprilie/2009
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 947
Quote Ameriknu Replybullet Posted: 26/Februarie/2013 at 06:43
Ca o completare la ce a spus exercitii, depasirea nu se incepe din c*rul camionului sau a masinii pe care vrei sa o depasesti.
Adica in timp ce te aproprii de vehiculul lent pe care vrei sa-l depasesti, te asiguri din spate, din fata, ii dai o treapta inferioara si nu incetinesti daca depasirea este posibila, ci maresti viteza si iesi de pe banda ta pt a depasi.

Trebuie sa o iei logic:
1. Masina nu accelereaza instant, ca nu e racheta. Ci trebuie sa-i dai timp sa prinda viteza.
2. Daca obstacolul pe care vrei sa-l depasesti este lat (camion, de exemplu), vezi mai usor ce vine pe sensul opus daca stai la o distanta mai maricica de el. Ca daca te aproprii de el, iti va obtura o parte prea mare din campul vizual.
3. Trebuie sa-ti cunosti masina si performantele sale. Nu te bagi in depasire daca masina ta are un motor slab si prinde viteza mult prea greu.

Una peste alta, trebuie sa nu te joci. Adica ori faci depasirea cum trebuie ori stai in banca ta si mergi linistit.
Daca gresesti la o depasire, nu iese bine aproape niciodata.

Edit:
Fumul e posibil sa fi fost de la ambreiaj sau de la cauciucuri, daca ai fortat-o cand incercai sa iesi din noroi. Din pacate, putem doar banui de la ce a venit acel fum, pentru ca diferenta o faci doar cu mirosul.

Edited by Ameriknu - 26/Februarie/2013 at 06:49
Categoria B din 10.06.2009
IP IP Logged
exercitii
Instructor
Instructor


Joined: 02/Ianuarie/2007
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 748
Quote exercitii Replybullet Posted: 26/Februarie/2013 at 08:58
I se pare cuiva o măgărie exprimarea
„ . . . depasirea nu se incepe din c*rul camionului”. Mai ales că
„Trebuie sa o iei logic” ?
. . .
Ing. Ilie Ciolac
exercitii.ciolac.com: Informatii despre cărțile "Exercițiile conducerii autoturismului" și "Ex. conducerii și mecanica autoturismului "
IP IP Logged
Ameriknu
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 28/Aprilie/2009
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 947
Quote Ameriknu Replybullet Posted: 27/Februarie/2013 at 03:01
Frumos!
Consider ca mesajul dvs este ca o invitatie la o adunare in stil medieval, pentru aruncat cu pietre.

Aruncati! Ca asta e picatura care a umplut paharul. Am fost contrazis constant, inclusiv la unele aspecte ce tin de tehnic si nu de lege, chestii despre care m-am documentat inainte.
Am considerat ca o parere scrisa intr-un stil diferit de cel din carti, mai mult dintr-o perspectiva practica si cu un limbaj familiar, poate fi inteleasa mai usor de marea majoritate.

E ok! Asta e ultimul meu mesaj pe acest forum. Daca ajung sa fiu facut magar pe fata, injurat pe privat si apoi se instiga la "pedepsirea" mea de catre alti utilizatori, atunci sa fiti sanatosi!
Categoria B din 10.06.2009
IP IP Logged
exercitii
Instructor
Instructor


Joined: 02/Ianuarie/2007
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 748
Quote exercitii Replybullet Posted: 27/Februarie/2013 at 09:17
@ Americnu
Nu v-am insultat. Am pus o întrebare.
Cred că e mult mai bine să rămâneți aproape de forum și să intrați când cineva greșește ori dacă altcineva nu poate da un răspuns bine documentat, gândit, analizat, așa cum s-a mai întâmplat.
Mie nu-mi displace ceea ce știți dar acum, și altă dată, nu ați fost rezervat, întru-câtva, în atitudine. Ceea ce supără; după cum se vede.
Ing. Ilie Ciolac
exercitii.ciolac.com: Informatii despre cărțile "Exercițiile conducerii autoturismului" și "Ex. conducerii și mecanica autoturismului "
IP IP Logged
vasis
Groupie
Groupie


Joined: 30/Decembrie/2008
Location: DJ
Online Status: Offline
Posts: 196
Quote vasis Replybullet Posted: 14/August/2013 at 16:00
aviss atentie foarte mare la depasiri, motorul de 1.4 are performante reduse, cuplul este destul de mic ca sa poti sa maresti viteza rapid de la 100 la 120 cat aveai nevoie ca sa depasesti acel camion.
Cu acest motor poti incerca sa zicem depasiri in intervalul 60-100km/ora dar nu peste 100, prin retrogradare din treapta 4 in 3 poti continua in treapta 3 pana la 100km/ora. In cazul tau trebuie sa ai rabdare sa capeti experienta sa zicem de 20-30000 km ca sa incerci sa zicem o depasire pana la 100km/ora iar cand o sa ai si mai multa experienta o sa-ti dai seama ca la masina ta nu se merita riscul de a face depasiri mai ales daca te afli la viteza de 100km/ora. De regula cand ajungi la 50-60000 km conduci mult mai prudent si apelezi la o depasire numai cand drumul este neaglomerat, drept, ai vizibilitate mare in fata iar cel din fata ta are un ritm de condus mai mic decat al tau nu trebuie sa te hazardezi in depasiri.
O sa vezi ca cu cat o sa devii mai sigur la volan odata cu trecerea anilor cu atat o sa conduci mult mai prudent, mai preventiv dar pentru asta trebuie sa fii rabdator, un sofer bun se formeaza in cativa ani de zile nu poti sa arzi etapele.
Recomand sa nu mai apelezi la depasiri incepator fiind.
IP IP Logged
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 
Incepator.ro