Incepator.ro
  Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
... dar am nevoie de ajutor!
 Incepator - Forum : Am carnet... : ... dar am nevoie de ajutor!
Message Icon Topic: Concentrarea si atentia distributiva la volan Post Reply Post New Topic
Author Message
dragoman192
Newbie
Newbie


Joined: 10/Octombrie/2013
Location: IF
Online Status: Offline
Posts: 11
Quote dragoman192 Replybullet Topic: Concentrarea si atentia distributiva la volan
    Posted: 06/Martie/2014 at 08:32
Buna,de curand mi-am luat permisul(3 saptamani)insa am o problema care presista de cand am facut scoala,anume tin sa cred ca nu am atentie distributiva si nici nu ma pot concentra la volan...De condus conduc ok,rar fac greseli insa am observat ca,cum ma urc la volan cum imi zboara mintea in alta parte si deseori am impresia ca merg in gol si ca trec toate pe langa mine fara sa fiu consitenta...Mi s-a intamplat acest lucru si in timpul orelor de condus,cateodata nu vedeam semnele cu toate ca treceam pe langa ele...Am observat ca sunt prea concentrata la volan de frica sa nu intru in cineva sau sa dau peste cineva si ce se intampla in jurul meu nu prea observ...cum mi-as putea imbunatati atentia si cum ma pot elibera de aceste ganduri ca sa ma concentrez asupra condusului?Voua vi s-a intamplat?Daca da cum ati reusit sa treceti peste asta?Chiar astept raspunsuri...Ms frumos!

Edited by dragoman192 - 06/Martie/2014 at 08:39
IP IP Logged
exercitii
Instructor
Instructor


Joined: 02/Ianuarie/2007
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 748
Quote exercitii Replybullet Posted: 06/Martie/2014 at 12:00
Originally posted by dragoman192

. . . cateodata nu vedeam semnele cu toate ca treceam pe langa ele...Am observat ca sunt prea concentrata la volan de frica sa nu intru in cineva sau sa dau peste cineva si ce se intampla in jurul meu nu prea observ...cum mi-as putea imbunatati atentia si cum ma pot elibera de aceste ganduri ca sa ma concentrez asupra condusului? . . .

Felicitări! Tocmai sunteți pe calea cea bună.
Expuneți aici însă, două idei care se contrazic:
1)     . . . sunt prea concentrata la volan de frica sa nu intru in cineva sau sa dau peste cineva . . .
2). . . cum ma pot elibera de aceste ganduri ca sa ma concentrez asupra condusului? . . .
Înțeleg că sunteți prea concentrată la volan, ceea ce este perfect. Că vreți să vă eliberați de aceste gânduri, nu se mai justifică. Nu avem voie să ne deconcentrăm, oricâți ani am conduce. Dacă ne-ar povesti cineva că merge la servici, conducând mașina și nu a observat încă un bloc nou, merită să-l credem și să-l felicităm. Nu ne trebuie atenție distributivă decât pentru elementele conducerii.
Pentru a nu neglija observarea indicatoarelor, de exemplu, mai trebuie să adăugați sesizarea acestui element la concentrarea atenției. Ce mai contează pe lângă totalitatea obligațiilor la care aveți impresia că vă concentrați destul. Pentru a vă apropia de rezolvare, propuneți-vă mai întâi, să observați indicatoarele plantate înainte de intrarea în intersecții.
Ing. Ilie Ciolac
exercitii.ciolac.com: Informatii despre cărțile "Exercițiile conducerii autoturismului" și "Ex. conducerii și mecanica autoturismului "
IP IP Logged
dragoman192
Newbie
Newbie


Joined: 10/Octombrie/2013
Location: IF
Online Status: Offline
Posts: 11
Quote dragoman192 Replybullet Posted: 07/Martie/2014 at 01:39
Multumesc frumos pt raspuns!Situatia cu blocul cu siguranta s-ar intampla si in cazul meu dar nu stiu daca sa ma bucur sau sa fiu speriata...Am inteles de la alte persoane mai experimentate ca trebuie sa vad absoult tot ce se intampla in jurul meu si sa iau masurile necesare...insa cu toate ca vad,eu ma concentrez doar pe o anumita arie,cea din dreptul meu,iar cateodata reactionez mai intarziat,de parca as astepta ca situatia sa se rezolve de la sine,de ex dc maisna din fata mea pune frana si eu sunt la o oarecare mica dinstanta mai intai astept sa vad ce se intampla sa vad daca este cazul sa pun si eu frana,iar pt chestia asta am fost trasa de urechi pe motiv ca daca cel din fata mea pune frana imediat ma pregatesc si eu...nu stiu daca mi s-a spus asa din lipsa de incredera asupra mea deoarece neavand experienta nu se poate increde in mine sau este normal sa fac asa...la scoala de soferi nu am invatat mai nimic..decat elementele necesare pt a conduce dar nu mi s-au dat sfaturi cum sa ma descurc in diverse situatii,sa mi se explice cum e normal sa procedez...

Edited by dragoman192 - 07/Martie/2014 at 01:48
IP IP Logged
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 
Incepator.ro