Incepator.ro
  Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Intreaba instructorul
 Incepator - Forum : General : Intreaba instructorul
Message Icon Topic: instructor cu probleme Post Reply Post New Topic
Author Message
monii
Newbie
Newbie


Joined: 24/Octombrie/2014
Location: IL
Online Status: Offline
Posts: 4
Quote monii Replybullet Topic: instructor cu probleme
    Posted: 24/Octombrie/2014 at 14:27
Buna seara,
Va cer sfatul in urmatoarea problema:
M-am hotarat in urma cu un an sa fac scoala de soferi pt categoriile A si B. Am luat legatura cu un instructor cu atestat pt ambele categorii dorite, gandindu-ma ca astfel voi face in aceeasi perioada pregatirea pentru acestea, ceea ce i-am si comunicat. In februarie 2014 i-am platit 2500 ron, desi nu incepusem nici o ora.
Pregatirea pt categoria B a durat 3 luni, timp in care ii tot spuneam ca vreau sa facem orele pt ambele categorii, vreau sa dau ambele examene in zile apropiate, nu vreau preschimbarea permisului, ci pot astepta pana le voi avea pe amandoua.Timp de trei luni m-a tot amanat cu categoria A, folosind diferite motive "nu a inceput sezonul", "incepem dupa ce terminam cu B", dupa ce am terminat mi-a spus ca incepem dupa ce iau permisul, in ziua in care am luat permisul mi-a spus ca incepem dupa ce primesc permisul acasa...
O perioada nu am mai luat legatura cu el, din cauza unor probleme.
L-am sunat zilele trecute si i-am cerut sa incepem orele, mi-a spus ca nu se poate acum ci in martie, iar eu i-am cerut sa mi restituie banii. Raspunsul lui m-a uimit, de aceea vreau sa aflu cat e de legal lucrul acesta.
Mi-a spus ca imi da cu 600 ron in minus deoarece a platit impozit si orele de legislatie, mi-a deschis dosar si "carnetul elevului".
Sunt normale lucrurile astea atat timp cat i-am platit din februarie dar nu mi-a dat nici un semn ca ar dori sa incep orele pt categoria A ba chiar m-a amanat pe cat posibil, iar dintr-o data aflu ca de fapt eu apar pe acolo pe la scoala lor ca fiind inscrisa, am carnet al elevului dar n-am facut nici o ora? Cum se poate lucrul asta? Si pe mine cand ma anunta?
Aveti vreun sfat?
IP IP Logged
monii
Newbie
Newbie


Joined: 24/Octombrie/2014
Location: IL
Online Status: Offline
Posts: 4
Quote monii Replybullet Posted: 24/Octombrie/2014 at 14:30
Adica poate pretinde ca i-am platit dar nu m-am prezentat si astfel sa isi insuseasca cei 1500- 600 ron? Asta e ideea lui, presupun
IP IP Logged
AdeBV
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 04/Noiembrie/2013
Location: BV
Online Status: Offline
Posts: 43
Quote AdeBV Replybullet Posted: 25/Octombrie/2014 at 12:28

Normal, ca nu e normal. Nu a fost normal de la bun inceput. Odata ce dvs i-ati spus ce doriti si el v-a tot amanat, e clar ca era ceva in neregula inca de pe-atunci. In fine......
Eu va spun ce as face eu in situatia aceasta: as merge la scoala de soferi la care v-ati inscris (asta daca nu este independent domnul instructor) si as cere acolo explicatii. Daca nu exista o astfel de scoala, mergeti la sediul unei scoli oarecare si rugati-i sa va lamureasca ei, ce ati putea face.
Bafta!
IP IP Logged
monii
Newbie
Newbie


Joined: 24/Octombrie/2014
Location: IL
Online Status: Offline
Posts: 4
Quote monii Replybullet Posted: 25/Octombrie/2014 at 15:37
Multumesc. Am simtit ca e ceva ciudat, insa abia asteptam sa termin macar una dintre ele. Nu mai povestesc cum se desfasurau orele..in orice caz, nu in modul in care citeam pe aici despre alti instructori pe care ii admiram, virtual, asa..
Si situatia e mai complicata..scoala apartine tatalui sau..
IP IP Logged
Gabi17
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 24/Aprilie/2009
Location: IS
Online Status: Offline
Posts: 234
Quote Gabi17 Replybullet Posted: 26/Octombrie/2014 at 04:33
Ai chitanta pt banii pe care i-ai dat? Ai semnat un contract cu ei? Cum adica ti-a deschis ,,carnetul elevului" daca tu nu ai facut nici o ora pt categoria A? Cum adica a platit ore de legislatie? Ai facut ore separat pt categ A? Cred ca incearca sa te pacaleasca. Nu cred ca e ocupat pina in martie si nu are timp de tine. Eu zic sa te duci la scoala cu ceva tupeu (nu cu scandal, doar ceva mai hotarat) si sa ceri explicatii. Poti sa ceri schimbarea instructorului (daca nu cumva e singurul de pe acolo).
Poti sa te duci la protectia consumatorului (desi nu prea cred in varianta asta) sau daca iti permiti poti sa ceri sfatul unui avocat.
Sincer cred ca o sa fie greu sa recuperezi toti banii.Bafta!
,,Dintre toate zilele, pierduta e aceea in care nu ai ras."
IP IP Logged
monii
Newbie
Newbie


Joined: 24/Octombrie/2014
Location: IL
Online Status: Offline
Posts: 4
Quote monii Replybullet Posted: 26/Octombrie/2014 at 16:29
Nu am chitanta pt nici un leu. Este totul ciudat, mi-a spus ca a facut demersurile pt A de cand i-am platit, si astepta sa-l sun, dupa ce primeam permisul(in iunie am luat permisul pt B). L-am intrebat de ce a facut toate astea daca nu am nici o ora pt categoria A, de ce a platit legislatie, impozit daca nu stabilisem sa incepem. De ce a platit de atunci si n-a considerat ca nu i am platit, pana cand nu incepeam. Tot spune ca incepeam dupa B, iar cand l-am intrebat daca nu luam permisul B niciodata ce se intampla, mi-a zis ca pierdeam tot.
Pe mine acum ma intereseaza raspunsul cuiva care cunoaste cum merg lucrurile la o scoala, sa stiu daca apelez mai departe la un avocat. Nu atat pt bani, ci pt ca am auzit ca are obiceiul sa faca lucruri d-astea frecvent.
Deci este posibil ca el sa aiba dreptate iar eu sa ii fac un rau? Nu cunosc mersurile si tot ce vreau e aflu cum sta treaba. Se poate chiar sa fi platit astea din februarie? Dar eu ce vina am ca nu m-a anuntat si nu a vrut sa facem in paralel orele sa pot sa dau examenele in aceeasi zi?
IP IP Logged
Gabi17
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 24/Aprilie/2009
Location: IS
Online Status: Offline
Posts: 234
Quote Gabi17 Replybullet Posted: 02/Noiembrie/2014 at 12:31
Daca nu ai chitanta ca ai dat banii si contract nu cred ca ai sansa de castig in instanta. De asemeni sunt sigura ca nu a platit nici un impozit de vreme ce nu a taiat chitanta.
Pur si simplu nu trebuia sa dai atitia bani fara o dovada.In conditiile date recupereaza ce mai poti si alta data fii mai atenta cu banii tai.
Daca vrei sa te lamuresti definitiv cauta un avocat sau un forum de avocati si pune o intrebare acolo .
,,Dintre toate zilele, pierduta e aceea in care nu ai ras."
IP IP Logged
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 
Incepator.ro