Incepator.ro
  Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Examenul
 Incepator - Forum : General : Examenul
Message Icon Topic: Emoții mari pentru traseu Post Reply Post New Topic
Author Message
Crii
Newbie
Newbie


Joined: 21/Noiembrie/2015
Location: SB
Online Status: Offline
Posts: 2
Quote Crii Replybullet Topic: Emoții mari pentru traseu
    Posted: 21/Noiembrie/2015 at 13:39
Seară bună tuturor!
Săptămâna viitoare am orașul și sunt deja destul de panicată. Eu sunt o fire mai emotivă de fel și aș avea nevoie de niște sfaturi pentru a-mi controla emoțiile. Obișnuiam să mă simt mereu intimidată de polțiști, chiar și numai când îi vedeam pe stradă, dar am impresia că nu mai e chiar așa acum. Încep să realizez și eu că sunt și ei doar oameni până la urmă. Totuși nu știu cum o să reacționez cu dumnealui în dreapta mea. Voi cum ați depășit stress-ul ăsta și cum ați reușit să vă concentrați numai pe ceea ce aveți de făcut? Cum a decurs examenul vostru?
Vă mulțumesc anticipat și vreau să urez baftă tuturor celor care dau traseul.
IP IP Logged
exercitii
Instructor
Instructor


Joined: 02/Ianuarie/2007
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 748
Quote exercitii Replybullet Posted: 21/Noiembrie/2015 at 18:59

Unii candidați trec greu la examen. Modul lor de a conduce nu inspiră încredere iar examinatorii nu își asumă răspunderea. Cunosc o doamnă care a dat examen în fiecare lună, timp de un an. La al 12-lea examen a reușit.
Desigur că emoția împiedecă o conducere sigură. Emoția – după mine - apare la cei care conștientizează că nu sunt siguri pe ceea ce au de făcut. Le trebuie mai multă experiență până să căpete siguranță. Alții, din inconștiență, sunt mulțumiți de ceea ce fac și ignoră consecințele ce ar rezulta din inconștiența lor. Examinatorii sunt pregătiți să sesizeze ambele forme de exteriorizare. Nu discutăm aici după care semne judecă ei un candidat, mai ales că nu avem pregătire pentru o astfel de discuție.
Știm că este nevoie de o educare specială a atenției, educare legată numai de conducere și de prevederile legii. În mod obișnuit, nu suntem obligați, așa cum suntem obligați fiind la volan, să ne concentrăm fără milă atenția, în fiecare secundă. Nu avem această obișnuință severă. În plus, la volan, trebuie să ne concentrăm numai aspra unor anume elemente, după prevederile legale și după conduita preventivă. Trebuie să cunoaștem bine legea și conduita preventivă, trebuie să punem în practică ceea ce știm și să ne aproapiem de rutină. Nu trebuie să mimăm rutina căci nu vom păcăli pe nimeni și vom fi apreciați drept naivi.
Examenul se poate promova când conștietizăm că nu putem „de toate”, dar avem grijă evidentă, permanentă, la parcurgerea drumului. Deci un candidat acceptabil se străduiește să facă față conducerii, fiindcă nu o stăpânește și este profund convins că are nevoie de multă stăruință. El nu se gândește la impresia pe care o face. Nu verifică dacă i-a ieșit bine ce a făcut, ci se concentrează numai pe ce are de făcut. Această atitudine poate convinge examinatorul că are un candidat serios, un candidat care va reuși în scurt timp să conducă în deplină siguranță.
Ing. Ilie Ciolac
exercitii.ciolac.com: Informatii despre cărțile "Exercițiile conducerii autoturismului" și "Ex. conducerii și mecanica autoturismului "
IP IP Logged
Crii
Newbie
Newbie


Joined: 21/Noiembrie/2015
Location: SB
Online Status: Offline
Posts: 2
Quote Crii Replybullet Posted: 22/Noiembrie/2015 at 11:55
Vă mulțumesc frumos! Sună într-adevăr ceva mai bine atunci când cineva pune problema așa. Sunt perfect de acord că trebuie să conștientizăm că nu le putem face pe toate, dar în schimb trebuie să ne demonstrăm atenția acordată permanent traficului, regulilor și manevrelor. Sper să se termine cu bine. Mulțumesc încă o dată!
IP IP Logged
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 
Incepator.ro