Print Page | Close Window

OBLIGATORIU DREAPTA

Printed From: Incepator
Category: Am carnet...
Forum Name: ... dar am nevoie de ajutor!
Forum Discription: Mesaje generale despre probleme aparute dupa examen!
URL: http://www.incepator.ro/forum/forum_posts.asp?TID=4074
Printed Date: 20/Mai/2019 at 15:25


Topic: OBLIGATORIU DREAPTA
Posted By: ANDREEA23M
Subject: OBLIGATORIU DREAPTA
Date Posted: 22/Septembrie/2014 at 10:15
Au trecut vreo 2 anisori de cand nu am mai dat pe aici    Amu pun si eu o intrebare ca deh memoria ma cam lasa: am obligatoriu sa fac dreapta nu-mi permit sa inconjor zi de zi atat de mult pana la mama naibii unde am posibilitatea (periculoasa ce-i drept, sa intorc pe drum cu 2 benzi, fiind o europeana de unde vin ceilalti cu viteza de zici ca-s avioane cu reactie) asa ca bineinteles fac stanga problema e ca vizibilitate mare nu am sa vad daca se zaresc ceva beculete ros' albastre. buuuuuun: ce patesc daca ma prind ai mari? permis luat pe 3 luni???

-------------
Marti 13/12/2011 soferita cu acte :)Replies:
Posted By: exercitii
Date Posted: 22/Septembrie/2014 at 20:06
Oricare tânăr trebuie să se obișnuiască a nu face nimic nepermis pe drumul public. Nu e greu. Recomandarea e bună, de altfel, pentru toate aspectele vieții cotidiene. Nu?

-------------
Ing. Ilie Ciolac
http://exercitii.ciolac.com" rel="no follow - exercitii.ciolac.com : Informatii despre cărțile "Exercițiile conducerii autoturismului" și "Ex. conducerii și mecanica autoturismului "


Posted By: ANDREEA23M
Date Posted: 23/Septembrie/2014 at 11:33
ADEVARAT CE SPUI, DAR E VALABIL PT TOTI NU DOAR CEI TINERI. INSA DACA STAM SI ANALIZAM PESTE 95% DINTRE CONDUCATORI FAC LUCRURI NEPERMISE NU? SI NU NUMAI EU PROCEDEZ ASA: MAJORITATEA, DEOARECE FACAND STANGA LA 50/100 DE METRI ESTE SINGURUL SENS GIRATORIU, ALTFEL TREBUIE SA INCONJURAM DESTUL DE MULT. PROBLEMA NU AR FI FAPTUL CA MERG CEVA MAI MULT, CI SIGURANTA: NU SE POATE INTOARCE DECAT PE LANGA O TRECERE DE PIETONI PE DRUM EUROPEAN, CU VIZIBILITATE FOARTE PROASTA FIIND DRUM IN RAMPA. MIE UNA IMI ESTE FRICA SA MA DUC PE ACOLO PT CA TOTI MERG CU VITEZA MARE, NU POTI FACE INTOARCEREA DESTUL DE REPEDE FIIND SI ACOSTAMENTUL PERICULOS: ORI RISTI SA TE IA UNUL IN PLIN, ORI SA TE TREZESTI IN SANT. DECI...DRUMUL EUROPEAN UNDE AR TRBUI SA FAC INTOARCEREA ESTE INSEMNAT CU ACEL TRIUNGHI CU BULINA NEAGRA( CEEA CE INSEAMNA CA ESTE UN DRUM CU RISC CRESCUT DE ACCIDENTE GRAVE)

-------------
Marti 13/12/2011 soferita cu acte :)


Posted By: exercitii
Date Posted: 26/Septembrie/2014 at 15:04
Originally posted by ANDREEA23M

PESTE 95% DINTRE CONDUCATORI FAC LUCRURI NEPERMISE NU? SI NU NUMAI EU PROCEDEZ ASA...
...
MIE UNA IMI ESTE FRICA SA MA DUC PE ACOLO ...


Eu am mers și merg foarte mult. Constatarea este cu totul opusă aceleia pe care ați promovat-o mai sus. În jurul meu circulă continuu sute și sute de mașini. Dacă acestea nu ar respecta legea în proporție de 95% ar fi un război general pe drum. Trebuie să mulțumim celorlalți participanți la trafic că sunt atât de cuminți.
Dar, este foarte bine că vă este frică. Numai așa vă educați atenția specializată. Dacă plecați de acasă sub presiunea că mergeți să rezolvați o treabă problematică și, aproape că nu vă pasă de drum când vă așezați la volan, riscați să omiteți riscurile care vă așteaptă la fiecare pas. Conducând, trebuie să uitați oricare alte probleme. Conducerea este problema cea mai grea. Întreaga viață. Este o meserie. Periculoasă.
Mulți conducători se prefac mândri. Niște poze naive. De parcă la naștere ar fi avut volanul în mână.


-------------
Ing. Ilie Ciolac
http://exercitii.ciolac.com" rel="no follow - exercitii.ciolac.com : Informatii despre cărțile "Exercițiile conducerii autoturismului" și "Ex. conducerii și mecanica autoturismului "


Posted By: ANDREEA23M
Date Posted: 27/Septembrie/2014 at 00:55
Am spus 95 % dar asta nu inseamna ca din momentul in care se urca im masini fac doar lucruri nepermise. M-am referit in general si la un moment dat. Si pe langa faptul ca trebuie sa fim atenti la cum conducem noi trebuie sa fim atenti si la ceilalti soferi, poate mult mai mult la ei. Eu sunt cu ochii in 4 mereu, sunt destui teribilisti cu masini de fite si nu numai, care se strecoara si iti intra in fata milimetric, te depasesc si apoi iti incetinesc in fata doar ca sa te scota din sarite. Sofatul este frumos dar si periculos in acelasi timp. Din pacate siguranta noastra nu depinde doar de noi ci si de ceilalti soferi fie ei incepatori, profesionisti sau amatori...

-------------
Marti 13/12/2011 soferita cu acte :)


Posted By: AdeBV
Date Posted: 12/Octombrie/2014 at 14:18

Eu in ziua in care am dat examen, pe langa permisul de conducere, politistul care a stat langa mine mi-a facut cadou niste sfaturi pe care le-am pastrat in memorie mereu. Printre altele, mi-a spus sa fiu atenta mereu, sa am ochi si minte si pentru ceilalti din trafic, pentru ca sunt foarte multi soferi care nu respecta legea si eu trebuie sa fiu atenta si in locul lor, adica inzecit. Cu timpul, am observat ca omul acela a avut perfecta dreptate, pentru ca sunt extrem de multi nelegiuiti. Dar sunt si soferi ca lumea, care respecta legea si pe ceilalti participanti la trafic.Print Page | Close Window