Incepator.ro
Sondaj
Cum considerati ca sunt cele 30 de ore de practica?
Mult prea putine
Prea putine
Suficiente
Prea multe
Mult prea multe
Afiseaza rezultatele

Parteneri:

Aparatul de aer conditionat

Auditor Energetic Constanta

Esarfe

Auditor Energetic BucurestiRecomandari in caz de forta majora

Pe timpul deplasarii in strainatate pot surveni o serie de evenimente neprevazute, cum ar fi:

Accidente rutiere;
Imbolnavire;
Furtul, pierderea, distrugerea actelor;
Decesul;


Accidente rutiere
In caz de accident usor, completati, impreuna cu cealalta parte, formularul tip pus la dispozitie de societatile locale de asigurari, privind producerea accidentului. Notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat in accident si mai ales ale societatii de asigurare a acestuia si ale soferului. Daca in urma accidentului sunt raniti, chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii romane de asigurari din tara respectiva care figureaza pe Cartea Verde.
Fiecare polita de asigurare medicala emisa de o societate de asigurare autorizata din Romania are inscrisa pe ea un numar de telefon la care se raspunde 24 de ore din 24. Apelati numarul de telefon inscris pe polita si urmati toate indrumarile ce va sunt adresate.
Pastrati documentele justificative ale platilor efectuate pana la inapoierea in tara unde le veti prezenta societatii de asigurare.

ATENTIE: Societatea de asigurari nu va rambursa decat cheltuielile justificate in legatura cu evenimentul asigurat, asadar pastrati facturile si notele de plata, in original, privind cheltuielile efectuate, cu specificarea serviciilor la care ai apelat, foaia de observatie, cu mentiunile zilnice ale medicului, orice alte documente necesare pentru solutionarea cererii de restituire a banilor.

Imbolnavire
Daca un cetatean roman se imbolnaveste pe timpul calatoriei in strainatate, se poate interna in spital in baza asigurarii de sanatate. In situatia in care nu se face dovada unei asigurari de sanatate valabile, trebuie platita spitalizarea, chiar daca situatia este una de urgenta. Costul unei zile de spitalizare este destul de ridicat.

Furtul, pierderea sau deteriorarea documentelor
Evenimentele de acest gen trebuie reclamate in cel mai scurt timp de la constatare, celui mai apropiat post de politie sau jandarmerie. Agentul constatator elibereaza o dovada din care rezulta ca faptul reclamat a fost luat in evidenta. Acest document este necesar la ambasada, in eventualitatea solicitarii unui pasaport consular, precum si in tara in vederea obtinerii altor documente. Trebuie retinut ca in multe tari europene exista asociatii umanitare care pot acorda asistenta la nevoie (hrana si cazare pana la intoarcerea in Romania). Pentru mai multe detalii de contact verificati sectiunea "Adresele Ambasadelor Romaniei".

Deces
In cazul decesului unui cetatean roman, indiferent de cauza, autoritatile locale se ocupa de eliberarea Certificatului de deces si informeaza Ambasada Romaniei. Pentru repatrierea corpului neinsufletit, trebuie sa se apeleze la o firma specializata autohtona sau din Romania. Firma in cauza se va ocupa de toate formalitatile, inclusiv de intocmirea documentelor de transport. In cazul in care rudele persoanei decedate nu dispun de banii necesari repatrierii, in unele state, autoritatile din localitatea unde s-a produs decesul procedeaza la inhumarea/incinerarea din oficiu.

Pagina anterioara | Top

 
Incepator.ro