Incepator.ro
Sondaj
Cum considerati ca sunt cele 30 de ore de practica?
Mult prea putine
Prea putine
Suficiente
Prea multe
Mult prea multe
Afiseaza rezultatele

Parteneri:

Aparatul de aer conditionat

Auditor Energetic Constanta

Esarfe

Auditor Energetic BucurestiMedicamentele si volanul

Actiunea nefavorabila a medicamentelor in cazul conducatorilor auto se poate manifesta la nivele diferite cu preponderenta asupra sistemului nervos (ex.: dezorientare, confuzie, depresie, reducerea atentiei, vigilitatii si a reactivitatii reflexe, cefalee, ameteli, oboseala, somnolenta, parestezii, etc.) si asupra ochiului (ex.: tulburari de adaptare, vedere incetosata).
Unele din actiunile mentionate se manifesta la toate persoanele care le utilizeaza sau la majoritatea lor. Insa intensitatea si frecventa au o mare variabilitate.
Este cazul medicamentelor inhibitoare ale sistemului nervos central a caror eficacitate terapeutica este legata de efectele deprimante centrale. Aceste medicamente reprezinta un factor major de risc in accidentele rutiere. Ex: hipnotice, tranchilizante, neuroleptice, antidepresive, analgezice, antiepileptice. Pentru alte medicamente rezultanta nefavorabila conducerii autovehiculului este obtinuta datorita unor efecte adverse sistemice sau a unora locale (ex: picaturile pentru ochi), care apar in procente variabile la persoanele tratate, cu intensitati si durate diferite.
Efectele tuturor medicamentelor mentionate mai sus sunt amplificate de consumul de alcool, el insusi fiind un deprimant recunoscut al sistemului nervos central.
O atentie deosebita trebuie manifestata la inceputul tratamentului cand nu se cunoaste reactia dumneavoastra la medicatia recomandata.

ATENTIE: Cititi cu atentie rubrica de 'Contraindicatii' si 'Reactii adverse' a fiecarui medicament prescris. De asemenea luati in calcul si eventualele interactiuni care pot aparea intre medicamentele prescrise sau intre acestea si eventuala medicatie paralela. Lista medicamentelor mentionate cuprinde o parte din medicamentele cu potential defavorabil sofatului.
 
Incepator.ro