Incepator.ro
Sondaj
Cum considerati ca sunt cele 30 de ore de practica?
Mult prea putine
Prea putine
Suficiente
Prea multe
Mult prea multe
Afiseaza rezultatele

Parteneri:

Aparatul de aer conditionat

Auditor Energetic Constanta

Esarfe

Auditor Energetic BucurestiDoamne singure

Multe doamne /domnisoare conduc neinsotite, ceea ce duce la o constatare nu totdeauna placuta, aceea ca ele atrag de multe ori privirile nedorite. Aceasta n-ar trebui sa fie o problema, daca stiti cum sa va feriti de situatiile neplacute si ce aveti de facut daca acestea apar.  Noi le-am grupat in patru categorii (daca lipseste vreuna, contactati-ne): Calatoria, 'Sunt urmarita', 'Probleme cu masina' si 'Parcarea'. Iata-le:

Calatoria

Considerati totdeauna o idee buna sa aveti o harta cu dumneavoastra.
Planificati-va din timp calatoria si asigurati-va ca aveti destul combustibil.
Asigurati-va ca cineva va cunoaste drumul pe care il veti urma (macar cu aproximatie!) si timpul aproximativ de sosire. 
Inchideti usile pe dinauntru!
  Cand un alt autovehicul va semnalizeaza din spate cu farurile si banda intai este libera, nu va incapatanati sa circulati pe banda a doua. S-a constatat ca acest comportament irita, deci asigurati-va, semnalizati si schimbati banda de mers.
Un sfat bun este acela de a avea un telefon mobil; chiar daca vorbitul la telefon este interzis in timpul mersului in absenta unui dispozitiv tip "maini libere", acesta va poate salva din multe situatii dificile.
O situatie deosebita se iveste atunci cand mergeti sa platiti la statiile de alimentare. Foarte multa lume lasa 'la vedere' mobilul, poseta, cartea de credit, banii pe locul pasagerului din dreapta sau copilul pe locul din spate!. Ganditi-va la consecinte... 
Mutati masina de langa pompa si incuiati-o cat timp platiti!

Sunt urmarita

Speram ca asta nu vi se va intampla vreodata! Dar cum ideea multora de 'amuzant' este aceea de a enerva pe ceilalti participanti la trafic ar fi bine sa stim cum ne comportam in aceste conditii:
Reduceti viteza, dar nu opriti. Nu va indreptati spre casa, ci spre un loc bine luminat (statie de alimentare, etc.) unde sunati din claxon si semnalizati cu farurile. Asta ar trebui sa-i puna pe fuga pe urmaritori. 
Daca sunteti fortata sa opriti, inchideti toate ferestrele si usile. Nu va dati jos din masina. Nu loviti si nu impingeti cealalta masina deoarece manevra aceasta poate avea consecinte greu de estimat. Opriti cu rotile inspre drum pentru a putea pleca cat mai repede. 
Ramaneti calma
si increzatoare in fortele proprii si plecati de indata ce puteti.

Probleme cu masina

In primul rand, daca asa ceva se intampla, luati legatura cat de repede posibil cu cineva capabil sa va ajute. Nu faceti autostopul. Cat timp asteptati va recomandam sa asteptati langa masina sau pe locul pasagerului cu usa soferului intredeschisa; asta va crea impresia ca sunteti insotita si ca asteptati pe cineva.
Daca se ofera cineva sa va ajute, inchideti usile masinii si purtati dialogul cu acesta prin geamul intredeschis. O persoana dornica sa ajute cu adevarat va raspunde intrebarilor dumneavoastra si va intelege situatia. Daca dintr-un motiv sau altul nu aveti incredere in persoana respectiva, pretextati ca politia/baietii de la service/prietenul dumneavoastra trebuie sa soseasca.

Parcarea

Parcati in zonele luminate.
Nu lasati banii, portofelul, telefonul mobil, poseta, sacosele si alte lucruri de valoare la vedere. Nu lasati partea detasabila a casetofonului sau CD-ului in unitate.
Dupa parcare, dati 1-2 m cu spatele pentru a putea pleca usor. Lasati-va un spatiu fata de masinile parcate suficient pentru deschiderea usilor.
Intr-o parcare cu plata parcati cat mai aproape de iesire sau de persoana care taxeaza. 
Luati-va un reper pentru a va putea gasi autovehiculul usor la intoarcere. 
Daca este posibil, intoarceti-va la masina intr-un grup. 
Cheile trebuie sa fie la indemana si pana plecati din parcare, blocati-va usile pe dinauntru.

Sfaturile anterioare ar trebui sa asigure unei doamne sau domnisoare singure o calatorie lipsita de probleme!

Pagina anterioara | Top

 
Incepator.ro