Incepator.ro
Sondaj
Cum considerati ca sunt cele 30 de ore de practica?
Mult prea putine
Prea putine
Suficiente
Prea multe
Mult prea multe
Afiseaza rezultatele

Parteneri:

Aparatul de aer conditionat

Auditor Energetic Constanta

Esarfe

Auditor Energetic BucurestiConducand pentru prima data singuri

OK! Ati luat carnetul! Pana acum ati fost insotit... Instructorul era acolo, spunandu-va cum sa iesiti din situatiile mai dificile. Dar acum? Singuri... Unii prefera sa fie insotiti de un parinte, un frate mai mare, un prieten. Nu e o idee rea, e un suport moral excelent, dar vine o vreme cand va trebui sa conduceti SINGUR. 

De ce sa folosesc 'semnele de incepator'? N-ar fi mai bine fara ele? Nu, nu ar fi! Acele semne spun celorlalti participanti la trafic ca sunteti un sofer incepator, oricat de jenant vi s-ar parea asta! Asta va insemna ca ei va vor trata cu mai multa consideratie, mai multa atentie si vor fi putin mai indulgenti cu eventualele dumneavoastra greseli.

Ca o conditie esentiala pentru prima calatorie incercati sa tineti minte urmatoarele aspecte:

Incepeti calatoria intr-o zi de weekend, de preferat duminica dimineata.Traficul este mult mai linistit si sansele sa fiti deranjati de cei care se grabesc sunt mai scazute.
Incepeti sa va plimbati prin locurile pe care le cunoasteti. Locurile pe unde ati mai fost cu instructorul dumneavoastra, vecinatatile casei pot constitui locuri ideale de a incepe sa conduceti.
Daca ati ajuns intr-o zona noua e de preferat sa aveti o harta a orasului cu dumneavoastra. 
Daca v-ati ratacit nu va impacientati! Continuati deplasarea pana la un punct unde puteti solicita detalii despre cum va puteti intoarce. O sursa sigura de informatii o poate constitui un politist, un gardian public. O alta alegere buna este sa intrebati la o statie de alimentare cu combustibil.
Inainte de a pleca, asigurati-va ca cineva va cunoaste timpul estimat de intoarcere
Fiti sigur ca aveti combustibil suficient pentru calatoria planificata. Daca nu stiti cat inseamna suficient, considerati o medie de consum, depinzand de masina de 10-15 l/100 km urban (6-10 l/100 km extraurban), si inmultiti-o cu distanta estimata de dumneavoastra.
Tineti asupra dumneavoastra un telefon mobil. Daca nu aveti unul, imprumutati-l. In conditiile unei prime calatorii, o forma de contact este mai mult decat necesara.
O idee buna este sa aveti asupra dumneavoastra o suma de bani lichizi. Nu va bazati pe card sau alte forme moderne de plata. Vulcanizarile care accepta carduri sunt probabil foarte putine.
Fie ca este noapte sau zi, o idee buna ar fi inchiderea prin interior a portierelor.


Pagina anterioara | Top

 
Incepator.ro